Vileda Tarifler

FISTIK EZMELİ BAR


24 Ocak Fıstık Ezmesi Günü’nde, fıstık ezmeli bar tarifimizle damaklarınızı şenlendirin. Vileda mutfak yardımcılarıyla pratik şekilde hazırlayabileceğiniz Fıstık ezmeli bar tarifimizi mutlaka deneyin.
Fıstık Ezmesi Günü’nüz kutlu olsun!

Malzemeler:
Harcı için:
1 paket ezilmiş lotus bisküvi
4 kaşık fıstık ezmesi
Yarım paket krema
Tereyağı
Yarım bardak pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya

Karamel için:
1 bardak toz şeker
Yarım paket krema
Tereyağı

Üstü için:
Ezilmiş bisküvi

Hazırlanışı:

  1. Harç malzemelerinizi iyice karıştırın.
  2. Fırın kabına, önce Vileda Pişirme Kağıdı’nı yerleştirin. Harcınızı döktükten sonra üzerine yeniden pişirme kağıdı yerleştirin. Pişirme kağıdının üzerinden bastırarak harcınızı düzleştirin.
  3. Üzeri için karamelinizi hazırlayın. Şekerinizi eritin, krema ve tereyağınızı ekleyin.
  4. Fırın kabında düzleştirdiğiniz harcın üzerine karamelinizi ekleyin.
  5. Üzerini Vileda Alüminyum Folyo ile kapatarak buzdolabında dinlendirin.
  6. 15 dk. Bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

  1. Dilerseniz kalanını da uzun süre taze kalması için Vileda Streç Film ile sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Mutfağınızın temiz kalması için, gıda atıklarınızı Vileda Büzgülü Lavanta Kokulu Çöp Torbası’na atabilirsiniz.

NOT: Alerjen ürünler içerir.

a brand of FREUDENBERG