İnternet Sitesi Vasıtasıyla Toplanan Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”)

Freudenberg Household Products Eviçi Kullanım Araçları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Veri Sorumlusu”, “Freudenberg”) olarak kişisel verilerinizi koruma konusunu oldukça ciddiye alıyoruz. İşbu aydınlatma metnini hazırlamadaki amacımız; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 10. maddesi gereğince, www.vileda.com.tr adresli web sitemizi ziyaretiniz neticesinde internet sitemiz vasıtasıyla tamamen veya kısmen otomatik yollarla elde edilen kişisel verilerinizin elde edilme şekilleri, işlenme amaçları, paylaşıldığı kişiler, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında sizi en şeffaf şekilde bilgilendirmektir. Freudenberg, kişisel verilerinizin hukuka uygun olarak işlenmesi, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğinizi korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır.

İşbu Aydınlatma Metninin hükümlerinde mevcut duruma uygun şekilde değişiklik yapmamız gerekebilir. Aydınlatma Metnimize en güncel haliyle internet sitemizden ulaşabilirsiniz. İşbu Aydınlatma Metninin son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz. 

1. Hangi Veriler Toplanmaktadır?

Sizin hakkınızda aşağıdaki şekilde gruplandırdığımız farklı türdeki kişisel verileri toplayabilir, kullanabilir, saklayabilir ve aktarabiliriz.

Bu kişisel verilerin nasıl kullanıldığına ilişkin detaylı bilgi için lütfen işbu Aydınlatma Metninin "Toplanan Veriler Nasıl Kullanılır?" bölümünü ziyaret ediniz.

- Bize Verdiğiniz Veriler

Web sitemizdeki formları doldurarak, bize telefonla, e-postayla veya başka bir şekilde yazarak, haber bültenimize abone olarak, bir ürün arayarak veya web sitemizle ilgili bir sorunu bildirerek, bize hakkınızda bilgi verebilirsiniz.

Bize verdiğiniz bilgiler; adınız, soyadınız ("Kimlik Verileri"), adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız ("İletişim Verileri"), ilgi alanlarınız, tercihleriniz, geri bildirimleriniz ve anket yanıtlarınız ( "Profil Verileri") biz ve üçüncü taraflar için pazarlama tercihleriniz ve iletişim tercihleriniz ("Pazarlama ve İletişim Verileri") gibi bilgilerinizi içerebilir.

- Sizin Hakkınızda Topladığımız Veriler

Web sitemize yaptığınız her ziyaretle ilgili olarak aşağıdaki bilgileri; günlük dosyaları, tanımlama bilgilerini veya diğer benzer teknolojileri kullanarak otomatik olarak toplayabiliriz.

  • Bilgisayarınızı internete bağlamak için kullanılan internet protokolü (IP) adresi, oturum açma bilgileriniz, tarayıcınızın türü ve sürümü, saat dilimi ayarı, tarayıcı eklenti türleri ve sürümleri, işletim sistemi ve platform dahil olmak üzere “Teknik Veriler”; ve
  • Web sitemize gelen, web sitemiz üzerinden ve web sitemizden gelen (tarih ve saat dahil) tam Tekdüzen Kaynak Bulucu (URL) tıklama akışı dahil, ziyaretiniz ve web sitemizi nasıl kullandığınız hakkındaki verileri içeren "Kullanım Verileri"; görüntülediğiniz veya aradığınız ürünler; sayfa yanıt süreleri, belirli sayfalara yapılan ziyaretlerin uzunluğu, sayfa etkileşim bilgileri (kaydırma, tıklamalar ve imleçle üzerine gelme vb.), sayfadan uzaklaşmak için kullanılan yöntemler ve müşteri hizmetleri numaramızı aramak için kullanılan herhangi bir telefon numarası dahil olmak üzere “Kullanım Verisi”dir. Bu veriler, müşterilerimizin web sitemizdeki alışveriş deneyimini iyileştirmek için kullanılır.

- Diğer Kaynaklardan Aldığımız Veriler

İşlettiğimiz diğer web sitelerinden herhangi birini veya sunduğumuz diğer hizmetleri kullanıyorsanız, hakkınızda diğer kaynaklardan bilgi alabiliriz. Ayrıca iş ortakları, teknik, reklam ağlarındaki alt yükleniciler, analiz sağlayıcıları ve arama bilgisi sağlayıcıları gibi üçüncü taraflarla yakın bir şekilde çalışmamız neticesinde sizin hakkınızda bilgi alabiliriz.

Bu tür üçüncü tarafların yasal olarak bu tür bilgileri bize vermelerine izin verildiği veya gerekli olduğu için, emin olmak adına adımlar atıyoruz. Diğer kaynaklardan alabileceğimiz bilgiler şunları içermektedir: demografik bilgiler, cihaz bilgileri (IP adresleri gibi), konum ve çevrimiçi davranış verileri (sosyal medya web sitelerini kullanımınız hakkındaki bilgiler, sayfa görüntüleme bilgileri, arama sonuçları ve bağlantıları) analiz sağlayıcılarından ve arama motoru sağlayıcılarından (örneğin, Google) alınan bilgiler.

- Birleştirilmiş Veriler

Ayrıca istatistiksel veya demografik veriler gibi "Birleştirilmiş Verileri" de topluyor, kullanıyor ve paylaşıyoruz. Birleştirilmiş veriler bilgilerinizden elde edilebilir, ancak kimliğinizi doğrudan veya dolaylı olarak açığa çıkarmadığı için hukuken "kişisel veri" oluşturmamaktadır. Örneğin; web sitemizin belirli bir özelliğine erişen kullanıcıların yüzdesini hesaplamak için kullanım verilerinizi toplayabilir, yani diğerleriyle ilgili bilgilerle birleştirebiliriz. Bununla birlikte, birleştirilmiş verileri doğrudan veya dolaylı olarak sizi tanımlayabilmesi için bilgilerinizle birleştirirsek, birleştirilmiş verileri gizlilik politikamıza uygun olarak işlenecek kişisel veriler olarak ele alırız.

- Özel Kişisel Veri Kategorileri

Sizin hakkınızda herhangi bir "Özel kategori bilgisi" toplamıyoruz Bu bilgiler; ırkınız veya etnik kökeniniz, dini veya felsefi inançlarınız, cinsel yaşamınız, cinsel yöneliminiz, siyasi görüşleriniz, sendika üyeliğiniz, sağlığınız ve genetik ve biyometrik bilgilerinizle ilgili ayrıntıları içerir. Ayrıca cezai hükümler ve suçlar hakkında herhangi bir bilgi toplamıyoruz. Çocuklar hakkında bilerek herhangi bir kişisel veri toplamıyoruz.

- Gerekli Asgari Bilgi

Kişisel verileri kanunen ya da sizinle yaptığımız sözleşmenin şartları uyarınca toplamamız gerektiğinde ve talep edildiğinde gerekli asgari verileri sağlamazsanız; sahip olduğumuz veya dahil olmaya çalıştığımız sözleşmeyi yerine getiremeyebiliriz. (Örneğin, size haber bültenimizi sağlamak vb.). Böyle bir durumda, sizinle olan sözleşmemizi iptal etmek zorunda kalabiliriz ve sizi durum hakkında bilgilendiririz.

2. Çerezler Kullanılır Mı?

Web sitemiz, sizi web sitemizin diğer kullanıcılarından ayırt etmek ve müşteri deneyimini geliştirmek için çerezleri kullanmaktadır. Çerezler web sitemize göz attığınızda size iyi bir deneyim sunmamıza yardımcı olur, ayrıca web sitemizi geliştirmemizi sağlar.

Aşağıdaki tablo, topladığımız çerezleri ve hangi bilgileri sakladıklarını listelemektedir:

Gerekli Çerezler: Gerekli çerezler, sayfada gezinme ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek, bir web sitesinin kullanılabilir hale gelmesine yardımcı olur. Web sitesi bu çerezler olmadan düzgün çalışmamaktadır.

Çerez Adı

Açıklama

Geçerlilik Süresi

JSESSIONID

Sayfa isteklerinde kullanıcıların durumlarını korur.

Oturum açık kaldığı sürece


İstatistik Çerezleri: İstatistik çerezleri, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayarak ve raporlayarak, ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlamalarına yardımcı olan çerezlerdir.

Çerez Adı

Açıklama

Geçerlilik Süresi

_ga

Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder.

2 yıl

_gid

Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder.

1 gün

_gat_UA-44297323-17, & UA-536478-15

Google Analitik tarafından talep oranını azaltmak için kullanılır.

1 gün

_dc_gtm_UA-44297323-17 & UA-536478-15

Google Tag Manager tarafından bir Google Analitik komut dosyası etiketinin yüklenmesini kontrol etmek için kullanılır.

1 gün

Pazarlama Çerezleri: Pazarlama çerezleri, web sitelerindeki ziyaretçileri takip etmek için kullanılır. Pazarlama çerezlerinin amacı, kullanıcılar için ilgi çekici ve dolayısıyla yayıncılar ve üçüncü taraf reklam verenler için daha değerli reklamları görüntülemektir.

Çerez Adı

Açıklama

Geçerlilik Süresi

_gcl_au

Google AdSense tarafından, hizmetlerini kullanan web sitelerinde reklam verimliliğini denemek için kullanılır.

3 ay

_fbp

Facebook tarafından üçüncü taraf reklam verenlerin gerçek zamanlı teklifleri gibi çeşitli reklamcılık ürünleri sunmak için kullanılır.

3 ay

- Google Analytics Çerezleri

Bu web sitesi Google, Inc. (Google) tarafından sağlanan bir web analiz hizmeti olan Google Analytics'i kullanır. Google Analytics, web sitesinin kullanıcıların web sitesini nasıl kullandığını analiz etmesine yardımcı olmak için bilgisayarınıza yerleştirilen metin dosyaları olan "tanımlama bilgilerini” kullanır. Çerezler tarafından web sitesini kullanımınız hakkında oluşturulan bilgiler (IP adresiniz dahil) Google tarafından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sunuculara iletilecek ve burada saklanacaktır. IP anonimleştirmesinin etkinleştirilmesi durumunda, Google, Avrupa Birliği Üye Devletleri ve Avrupa Ekonomik Bölgesi Anlaşması’nın diğer tarafları için IP adresinin son sekizlisini kesecek veya anonimleştirecektir. Yalnızca istisnai durumlarda, tam IP adresi ABD'deki Google sunucularına gönderilir ve kısaltılır. Web sitesi sağlayıcısı adına Google, bu bilgileri web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi operatörleri için web sitesi etkinliği hakkında raporlar hazırlamak ve web sitesi sağlayıcısına web sitesi etkinliği ve internet kullanımıyla ilgili diğer hizmetleri sağlamak amacıyla kullanacaktır. Google, IP adresinizi Google tarafından tutulan başka herhangi bir veri ile ilişkilendirmeyecektir.

Tarayıcınızda uygun ayarları seçerek çerez kullanımını reddedebilirsiniz. Ancak, bunu yaparsanız, bu web sitesinin tüm işlevlerini kullanamayabileceğinizi lütfen unutmayınız. Ayrıca, https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en adresinde bulunan tarayıcı eklentisini indirip yükleyerek, Google'ın veri toplamasını ve kullanmasını (tanımlama bilgileri ve IP adresi) önleyebilirsiniz. Kullanım şartları ve koşulları ve veri gizliliği ile ilgili daha fazla bilgi http://www.google.com/analytics/terms/us.html veya https://privacy.google.com/# adreslerinde bulunabilir.

Lütfen bu web sitesinde IP adreslerinin anonimleştirilmiş bir koleksiyonunu sağlamak için (IP maskeleme olarak adlandırılır), Google Analytics kodunun "gat._anonymizeIp ();" ile tamamlandığını unutmayın.

- Google Tag Manager Çerezleri

Web sitemiz, pazarlamacıların web sitesi etiketlerini tek bir arayüz üzerinden yönetmelerine olanak sağlayan bir çözüm olan Google Etiket Yöneticisi'ni (Google Tag Manager) kullanır. Araç Etiket Yöneticisi'nin kendisi (etiketleri uygulayan) çerezsiz bir alandır ve herhangi bir kişisel veri toplamaz. Araç, sırayla veri toplayabilen diğer etiketleri tetikler. Google Etiket Yöneticisi bu verilere erişmez. Etki alanı veya çerez düzeyinde devre dışı bırakma yapıldıysa, Google Etiket Yöneticisi ile uygulanan tüm izleme etiketleri için kalır. https://marketingplatform.google.com/about/analytics/tag-manager/use-policy/

3. Toplanan Veriler Nasıl Kullanılır?

Kişisel verilerinizi bu konudaki mevzuata uygun olarak aşağıdaki hukuki dayanaklarla işlemekteyiz.

Web sitemizi kullandığınızda size en iyi hizmeti, ürünleri ve güvenli bir deneyim sunmamızı sağlayabilmek için gerekli olması nedeniyle sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla "Meşru Menfaat” hukuki sebebine dayalı olarak Kişisel Verilerinizi işlemekteyiz. Kişisel verilerinizi meşru menfaatlerimiz için işlemeden önce sizin ve haklarınız üzerindeki olası etkilerini dikkate alacağımızdan ve dengeleyeceğimizden emin oluruz. Ayrıca açık rızanızın bulunması gereken durumlarda açık rızanızın bulunması halinde Kişisel Verileriniz işlenmektedir.

- Bize Verdiğiniz Bilgiler

  • Kimlik verilerinizi, iletişim verilerinizi, profil verilerinizi ve pazarlama ve iletişim verilerinizi, sizinle aramızdaki sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve bizden talep ettiğiniz bilgileri, ürünleri ve hizmetleri size sağlamak için kullanacağız.
  • İletişim verilerinizi, size haber bültenimizi göndermek ve daha önce satın aldığınız veya sorguladığınız ürünlere benzer diğer ürünler ve hizmetler hakkında size bilgi sağlamak için kullanabiliriz (eğer bu tür iletişimleri almayı tercih etmediyseniz). Bu, satın aldığınız ürünler hakkında sizi bilgilendirmek, ürünlerimizi geliştirmek ve işimizi büyütmek için meşru menfaatlerimiz için gereklidir.
  • Hizmetimizdeki değişiklikler veya önemli güncellemeler hakkında sizi bilgilendirmek için iletişim verilerinizi kullanacağız.
  • Pazarlama amacıyla bize gönderdiğiniz herhangi bir ürün incelemesini veya ipucunu yayınlamak için adınız ve konumunuz dahil olmak üzere kimlik verilerinizi kullanabiliriz (yorumunuzu bize gönderdiğiniz anda bu bilgileri kullanmamıza izin vermiş olmanız koşuluyla).
  • Eğer açık katılım onayınızı aldıysak, seçilen üçüncü tarafların size diğer ürün ve hizmetlerle ilgili diğer pazarlama biçimlerini göndermesine izin verebilir veya size gönderebiliriz. Örneğin; bu tür bilgileri almak istiyorsanız işaretlemeniz gereken onay kutuları aracılığıyla bize bunu yapmak için izin verebileceğiniz zaman, açıkça anlaşılacağından emin olacağız. Bizimle iletişime geçerek istediğiniz zaman doğrudan pazarlama alma onayınızı geri çekme hakkına sahip olacaksınız.

- Sizin Hakkınızda Topladığımız Bilgiler

Teknik verileriniz ve kullanım verileriniz şunlar için kullanılacaktır:

  • Web sitemizi ve sorun giderme, veri analizi, test etme, araştırma, istatistiksel ve anket amaçları dahil olmak üzere dahili operasyonları yönetmek ve iyileştirmek için;
  • Web sitemizi içeriğin sizin ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulması amacıyla geliştirmek için;
  • Seçtiğiniz taktirde hizmetimizin interaktif özelliklerine katılmanıza izin vermek için;
  • İşimizin yürütülmesi, yönetim ve bilişim teknolojileri hizmetlerinin sağlanması, ağ hizmetleri ve dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli olan web sitemizi güvenli ve emniyetli tutma çabalarımızın bir parçası olarak;
  • Size ve başkalarına sunduğumuz reklamların etkinliğini ölçmek, anlamak ve size uygun reklamları sunmak için;
  • Size ve web sitemizin diğer kullanıcılarına, sizi veya onları ilgilendirebilecek ürünler veya hizmetler hakkında öneri ve tavsiyelerde bulunmak için.

- Diğer Kaynaklardan Topladığımız Bilgiler

  • İlgili pazarlama ve içeriği sağlama yeteneğimizi geliştirmek ve size sağlamaya yardımcı olmak için bu bilgileri tek başına kullanabilir veya bu bilgileri, bize verdiğiniz bilgilerle ve sizin hakkınızda topladığımız bilgilerle daha ilgili ürün ve hizmetler için birleştirebiliriz.

4. Toplanan Veriler Kimlerle Paylaşılır?

İşlenen Kişisel Verilerinizi aşağıda belirtilen üçüncü şahıslarla paylaşabiliriz:

  • Size ürünlerimizi sunmak için, üçüncü şahıslarla veya sizinle yaptığımız herhangi bir sözleşmenin ifası için gerekliyse, iş ortakları, tedarikçiler ve alt yükleniciler.
  • Kişisel verilerin web sitemizde sizinle ilgili reklamları seçmesini ve görüntülemesini gerektiren reklamcılar ve reklam ağları. Biz ve üçüncü taraf reklam verenlerimiz, web sitemizdeki ve diğer sitelerdeki faaliyetleriniz hakkında bilgi toplamak için çerezleri ve pikseller ve web işaretçileri gibi diğer izleme teknolojilerini, size göz atma etkinliklerinize ve ilgi alanlarınıza göre hedeflenmiş reklamlar sunmak için kullanabiliriz.
  • Web sitemizin iyileştirilmesi ve optimizasyonunda bize yardım eden analitik ve Google Analytics gibi arama motoru sağlayıcıları. Daha fazla bilgi için lütfen bu Aydınlatma Metninin Google Analytics bölümünü ziyaret ediniz.

Herhangi bir yasal zorunluluğa uymak veya tedarik hüküm ve koşullarımızı ve diğer sözleşmelerimizi uygulamak için kişisel verilerinizi paylaşma yükümlülüğümüz varsa (açık rızanızın arandığı haller hariç olmak üzere); veya şirketimizin veya grup şirketlerimizin, müşterilerimizin veya başkalarının haklarını, mülkiyetini veya güvenliğini korumak için kullanabiliriz.

5. Toplanan Veriler Ne Kadar Süre Saklanır?

Kişisel verilerinizi yalnızca, yukarıda sayılan işleme amaçlarını gerçekleştirmek için gereken makul süre boyunca saklayacağız. Kişisel verilerinizin saklama süreleri hakkında detaylı bilgiyi bizimle iletişime geçerek elde edebilirsiniz.

Bazı durumlarda, araştırma veya istatistiksel amaçlarla kişisel verilerinizi (artık sizinle ilişkilendirilemeyecek şekilde) anonim hale getirebiliriz. Böyle bir durumda anonim verileri size bildirimde bulunmaksızın süresiz olarak kullanabiliriz.

6. Toplanan Veriler Nasıl Korunur ve Saklanır?

Bize sağladığınız tüm bilgiler güvenli sunucularımızda saklanmaktadır. Kişisel Verileriniz güvenli bir şekilde ve gerek mevzuata gerekse mevzuata uygun olarak hazırlanan Şirket politika ve prosedürlerine uygun olarak işlenmekte; Kişisel Verilerinizin korunması adına gerekli her türlü idari ve teknik tedbir alınmaktadır.

7. Veri Sahiplerinin Hakları Nelerdir?

Kişisel veri sahipleri olarak, Kanun’un “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre;

  • Posta yoluyla İçerenköy Mahallesi Destan Sokak Odak Plaza No:6, Kat:3 Ataşehir/İstanbul adresine,
  • KEP yoluyla yapmak istediğiniz başvurularınızı freudenberg@hs03.kep.tr KEP adresine,
  • Güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Freudenberg tarafından önceden onaylanmış e-posta adresinizi kullanmak suretiyle vileda-kvkk@fhp-ww.com adresine, 

iletebilirsiniz. Başvurunuzda size ulaşabileceğimiz iletişim bilgilerinizin, kimliğinizi doğrulayabileceğimiz kimlik bilgilerinizin ve varsa talebinizi destekler belgelerin bulunması, taleplerinizin en sağlıklı şekilde ve kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılması bakımından önemlidir. Freudenberg ’in cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Son güncellenme tarihi: 01/09/2020

a brand of FREUDENBERG