İFTARA ÖZEL LEZZETLER: FIRINDA MANTARLI TAVUK SARMA


Kendine özgü geleneksel değerleri ve lezzetleriyle Ramazan ayını keyifle karşılayın.

MALZEMELER:
8 parça inceltilmiş tavuk göğüs fileto
1 adet kapya biber, 1 yeşilbiber
10-12 adet mantar, 2 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı

ETLERİ MARİNE ETMEK İÇİN:
1 tutam biberiye
½ çay kaşığı toz zencefil
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

GARNİTÜR İÇİN:
2 orta boy patates
2 havuç
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam biberiye
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

HAZIRLANIŞI:
* Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve diğer baharatları karıştırın. Etleri bu karışıma bulayıp bir tabağa üst üste dizin ve Vileda Streç Film’e sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Patatesleri ve havucu soyup küpler halinde kesin. Bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
* İç malzemesi için mantarları dilimleyin. Maydanoz ve sarımsağı kıyıp biberleri jülyen kesin. Zeytinyağı ve diğer baharatlarla karıştırın.
* Etleri dolaptan çıkarın ve saracağınız boyda 8 parça Vileda Alüminyum Folyo ve Vileda Pişirme Kağıdı hazırlayın. Etleri, kağıdın üzerine açıp ortasına mantarlı malzemeden koyun ve önce pişirme kağıdı sonra da folyo ile birlikte sıkıca sarın. Ardından tepsiye dizin.
* Patates-havuç garnitürü, Vileda Pişirme Kağıdı üzerine alıp kağıdı ikiye katlayın ve kenarlarını kıvırarak paket şeklinde kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın. 30 dakika sonra garnitürü çıkarın. Fırın ısısını 180 dereceye indirip etleri 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Folyoları açarak etleri çıkarın ve dilimleyin.  Servis tabaklarına alıp patates, havuç ve garnitür ile birlikte sıcak servis edebilirsiniz.

NOT: 4 kişiliktir

Afiyet olsun!

a brand of FREUDENBERG