ISPANAKLI KİŞ NASIL YAPILIR?


Yeni yıla doğru kış sofralarınız için @chefgulhankara’dan tadına doyum olmaz bir tarifimiz var: Ispanaklı kiş… Bu lezzet, bir kez tattıktan sonra favoriniz olacak. Tarifi, Vileda Streç Film ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hadi bakalım, mutfağa girme sırası sizde!

MALZEMELER:
2 su bardağı un
60 g tereyağı
1 yumurta
2 çorba kaşığı soğuk su veya süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz

DOLGU MALZEMELERİ:
1 demet ıspanak
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
60-70 g taze lor peyniri
1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
Yarım paket krema
Tuz

HAZIRLANIŞI:
1.Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Vileda Streç Film’e sarıp buzdolabında 15 dk. bekletin.
2.Ispanağı iri iri doğrayıp soğanı kıyın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırıp soğan ve ıspanağı ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 1-2 dakika karıştırarak kavurun, tencereyi ocaktan alın.
3. Krema, peynir, yumurta, un ve tuzu bir kapta karıştırın. Pişmiş ıspanağın fazla suyunu süzüp peynirli ve kremalı karışımla birleştirin.
4.Kiş hamurunu merdane yardımıyla açın. Tart kalıbının tabanına hamuru yerleştirip düzeltin. Ispanaklı karışımı hamurun içine doldurun. Kenarındaki hamur fazlalıklarını keserek alın.
5.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

*** Artan dilimleri ve krema kutusunda kalan kısmı hava almayacak şekilde Vileda Streç Film ile sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

a brand of FREUDENBERG