vileda tüy toplayıcı rulo

Hayat Kurtaran Tüy Toplayıcı Rulo Nerelerde Kullanılır?


Amerika’lı girişimci Nicholas McKay, Sr. tarafından 1956 yılında icat edilen tüy toplayıcı, tiftik yok edici olarak piyasa sürüldü. O günden beri de giysilerden mobilyalara, evcil hayvanlardan en ufak kırıntılara kadar çok geniş bir alanda kullanılıyor. Peki tüy toplayıcı sadece saç ve kıllar için mi kullanılır? Tüy toplama rulosunu kullanabileceğiniz daha önce aklınıza gelmeyen tüm alanları sizler için listeledik.

yapışkanlı tüy temizleme aleti vileda

Tüy Toplayıcı Nedir, Ne İşe Yarar? Tüy Toplama Rulosu Nasıl Kullanılır?

Tüy toplayıcı; kırıntı, toz, tüy ve saçları toplamaya yarayan tek taraflı yapışkan kağıt rulosudur. Tüy bırakmayan rulo, 360 derece dönüş sağlayan silindir yapısı sayesinde istenilen hızda kullanılabilir.

Rulolanmak istenen alan tek yönde düz hareketle veya ileri geri hareketlerle temizlenebilir. Hassas kıyafetlerinizi yukarıdan aşağıya doğru tek yönde rulolayarak saç ve tiftikleri temizleyebilirsiniz.

tiftik tüy toplama aleti vileda

Tüy Toplayıcı Nerelerde Kullanılabilir?

Tüy toplayıcı, sadece giysilerde değil, evinizin her köşesinden arabanıza kadar pek çok alanda işlevsellik gösterir.

  • Giysiler: Tüm iç ve dış giyim ürünlerinde tüy, saç ve tozları temizlemek için kullanabilirsiniz. Tüy toplayıcı özellikle giysi cepleri, kapşon içleri ile kıyafetlerin ters kısımları için idealdir. Yeni aldığınız tüy yapan kıyafetlerinizi de yıkama öncesi ve sonrasında rulo ile temizleyebilirsiniz.
  • Havlu ve Nevresimler: Saç, banyo ve el havluları ile yatak ürünleri, çok fazla hav, tüy, saç ve toz barındırır. Her sabah silkelemekle uğraşmak istemiyorsanız, yatak çarşaf ve nevresimlerinizi tüy toplayıcı ile arındırabilirsiniz. Havlularınızdaki saç ve kıllardan da kullanım sonrası kuruttuktan sonra rulo ile kurtulabilirsiniz.
  • Koltuk, Sandalye, Halı ve Paspaslar: Özellikle kumaş kaplama koltuk ve sandalyelerinizdeki kırıkları, toz ve tüyleri düzenli olarak tüy toplama aparatı ile rulolarsanız sürekli süpürmek zorunda kalmazsınız. Halı ve paspasları iyice süpürsek dahi bazen üzerinde saç ve iplikler kalabiliyor. Yapışan tüm tiftikleri rulo ile alabilirsiniz.
tüylenen kıyafetlere çözüm

  • Cam Kırıkları ve Kırıntılar: Un ufak olmuş kum benzeri cam parçalarını tüy toplayıcı rulo ile daha güvenli bir şekilde toplayabilirsiniz. Susam benzeri küçük zerreler de ruloya yapışarak kırıntıları daha hızlı temizlemenizi sağlar.
  • Peluş Oyuncaklar: Çocuklarınızı astım ve alerjik hastalıklardan korumak için peluş oyuncaklarını düzenli olarak tüy toplayıcı ile rulolamanız tavsiye edilir.
  • Evcil Hayvan Tüylerine Kesin Çözüm: Ailenizin sevimli üyeleri olan kedi, köpek ve kuşların tüyleri, tüm tatlılıklarına rağmen bazen sizi zorlayabilir. Hayvan beslemek isteyen çoğu kişi sırf bu yüzden tereddüt yaşayabiliyor. Her gün süpürülse dahi minik dostlarımızın gezdiği yerlerde tüy olması gayet doğaldır. Yapmanız gereken tek şey, tüy toplayıcı rulo kullanmak ve birkaç saniyede tüy sorunundan kurtulmaktır.
  • Tüy Toplayıcı ile Her Yerde Pürüzsüz Temizlik: Tüy toplayıcı ruloyu perde, abajur, kumaş avize, bebek sandalyesi ve çekmece içleri gibi evin neredeyse tamamında kullanabilirsiniz. Aynı zamanda araba koltuklarında ve kumaş tavanında da oldukça işe yarar. Kumaş çanta, valiz ve cüzdanlar da rulo ile temizlenebilir. Özellikle hobi işiyle uğraşıyorsanız malzemelerden geriye kalan iplikler, jüt kumaş tüyleri ve minik kağıt parçaları keyfinizi kaçırabilir. Hobinizin işkenceye dönüşmemesi için tüy toplayıcı rulo ile hızlıca ortalığı temizleyebilirsiniz.
tüy temizleme kolay yöntem

Tüy Toplayıcı Faydaları Nelerdir?

Tüy toplayıcının en büyük faydası, size sunduğu kusursuz temizlik hissidir. Tüm yüzeylerin toz, kalıntı, saç ve tüylerden arınmasını sağlar. Yazın soyulan ya da günlük olarak dökülen deri parçalarını, saçlardan düşen kepekleri ve hatta örümcek ağlarını temizlemek için bile kullanabilirsiniz. Kuaför sonrası giysinize yapışan küçük saçları da rulolayabilirsiniz. Tüy toplayıcı yapışkanlı rulo, havları da toplayabildiği için sizi ve sevdiklerinizi alerjik hastalıklardan korumada yardımcı olur.

saç kıl toplama temizleme

Tüy Toplayıcı Nasıl Temizlenir?

Tüy toplayıcıyı temizlemek için ekstra emek harcamanız da gerekmez. Kullanım sonrası yapışkan yaprağın işaretli ucundan tutup çekerek tertemiz rulo ile temizliğe kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

en iyi tüy toplayıcı rulo vileda

En İyi Tüy Toplayıcı Hangisi?

Vileda Tüy Toplayıcı, tek kullanımlık kendinden yapışkanlı 58 yaprak ile her an kullanıma hazırdır. Yüksek kalitede üretilen yapışkan rulo yapısı ile kumaşları nazikçe tüyden, tozdan, saç ve kıllardan arındırır. Tüm mobilyalarda ve evcil hayvanlarda dahi güvenle kullanılabilir. Ergonomik sapı sayesinde ele kolay oturur ve kavraması kolaydır. Yüzeyleri tüylerden arındırırken ekstra güç uygulamanızı gerektirmez. Başka bir yere yapışmadan dik duracak şekilde kolaylıkla muhafaza etmenizi de sağlar.

Vileda Temizlik

Vileda ailesi olarak kusursuz temizlik için pratik çözümlerimiz ile hayatınızı kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Vileda Tüy Toplayıcı’yı kullandığınız farklı alanlar var ise Facebook veya Instagram'da @viledaturkiye hesabımızı etiketleyerek bizimle paylaşın, temizliği birlikte kolaylaştıralım. Vileda kullanıcısı okuyucularımıza sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

a brand of FREUDENBERG