Zencefilli Kurabiye Tarifi

Zencefilli Kurabiye Nasıl Yapılır?


En keyifli tarifler, Vileda Streç Film’le pratik ve kolay! Özel günlerinizin vazgeçilmezi, mis kokulu yılbaşı kurabiyelerinizi hazırlarken Vileda Streç Film mutfaktaki en pratik yardımcınız. Kolay açılan ve üstün koruma sağlayan yapısı sayesinde, muhteşem karışımlarınızı fırına vermeden önce streç filmle sarıp güvenle buzdolabında bekletebilirsiniz.

Season Artisan Bakery tarifi ile zencefilli kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz, şimdiden elinize sağlık😊


Malzemeler:

  • 125 g soğuk tereyağı
  • 300 g un
  • 70 g pudra şekeri
  • 5 g toz zencefil
  • 5 g toz tarçın
  • 5 g mahlep
  • 5 g toz karanfil
  • 1 yumurta
  • 50 g pekmez

Hazırlanışı:

  1. Tereyağı, un, şeker ve baharatları varsa mikserin kürek ucuyla, yoksa parmak uçlarınızla yağı fazla ısıtmadan bir araya getirin. Bu karışım kum gibi bir görüntü alınca içine pudra şekerini de katın.
  2. Sırayla yumurta ve pekmez ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  3. Hamur bir araya gelince yoğurmayı bırakın ve unlanmış tezgâhın üzerine alın.
  4. 3-4mm kalınlığında açın ve VİLEDA streç film ile sarıp buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
  5. Kurabiye şekillendiricilerle dilediğiniz figürlerde şekillendirin.
  6. 170 derecede yaklaşık 10 dk. boyunca pişirin.
  7. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun! 😊


Gingerbread Tarifinin Püf Noktaları:

Açtığınız hamurun inceliğine göre şekillendirdiğiniz kurabiye sayısı değişiklik gösterebilir. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 10 dakikadan fazla pişirmemeye özen gösterin. Fırından ilk çıkardığınızda yumuşak olacaktır ancak soğudukça sertleşir. Soğuduktan sonra haftalarca kapalı kavanozda bekletip, taptaze şekilde akşam çayının yanında ikram edebilirsiniz.


a brand of FREUDENBERG