mikrofiber temizlik tüyoları vileda

Mikrofiber Bez Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nelerdir?


Temizlik yapmak mı zor yoksa temizliği keyifli hâle getiren ipuçları ile hayatı kolaylaştırmak mümkün mü? Bir gün önce sildiğimiz yerlerin tozlandığını görmek kimin canını sıkmaz ki? Peki ya cam ya da ayna gibi yüzeylerdeki parmak izleri ve su lekeleri? Son yıllarda kullanımı giderek popülerleşen mikrofiber bezler, tam da bu noktada sorun çözücü olarak evlerimize konuk oluyor. Bu yazımızda mikrofiber bezleri sıradan bezlerden farklı kılan özelliklerinden avantajlarına, kullanım tüyolarından farklı türdeki rengarenk mikrofiber bezlere kadar merak ettiğiniz tüm sorularınızı cevapladık.

vileda mikrofiber bez özellikleri

Mikrofiber Bez Nedir? Diğer Temizlik Bezlerinden Farkı Nedir?

Normal temizlik bezlerine kıyasla olağanüstü incelikte liflerle dokunan mikrofiber bezler, polyester ve polyamid elyaf karışımlarından üretilir. Saç telinden 100 kat daha ince fiberlerle dokunan mikrofiber bezler, temizlikte sıradan bezlerin gösteremediği üstün performans özellikleri ile tercih edilir. Peki mikrofiber bezlerin özellikleri nelerdir?

  • Mikrofiber bezler, yumuşaktır ve bu özelliği ile ıslanıp kuruduktan sonra da şeklini muhafaza eder.
  • Mikrofiber bezlerin yapısındaki kumaşa hacim sağlayan polyamid elyaf, yüksek emicilik sağlarken bir diğer bileşen olan polyester ise kirli yüzeyleri çizmeden mikro düzeyde fırçalayarak temizleme özelliğine sahiptir.
  • Üretiminde kullanılan özel elyaflar, yüksek kir tutma kapasitesi ile öne çıkar. Antistatik özelliği ile toz parçacıklarındaki elektrik yüklerini çekerek silinen yüzeydeki tüm toz ve kiri içine hapseder. Sadece suyla dahi etkili temizlik sunar.
  • Toz ile ev akarlarını havaya ve yüzeye dağılmadan yapısında hapsederek yüzeylerden uzak tutar. Bu yönüyle alerji ve astım hastaları için idealdir. Yağı, suyu ve kirleri iterek değil emerek temizler. Bu sayede bakteri ve küf oluşumunu engellemeye yardımcıdır.
mikrofiber bezlerin diğer bezlerden farkı vileda

  • Mikrofiber bezlerin yapısındaki ultra ince iplikler sayesinde en küçük çatlaklardaki boşluklara kadar girerek arasındaki kirleri etkin bir şekilde temizler. Pencere, ayna, gözlük, cam objeler ya da elektronik cihazların ekranları gibi hassas yüzeyleri temizlerken bezin kullanım talimatlarına uygun kullanıldığında hasar vermez.
  • Normal temizlik bezlerinde kullanılan suyun 20'de 1 kadarı ile temizlik yapılabilir. Az miktar suyla temizlik yapılabilmesinin yanı sıra yüksek emicilik özelliğiyle daha fazla suyu çekerek kirleri arındırır. Bu sayede banyo ve mutfak gibi alanların temizliğini kolaylaştırır. Su tutma özelliğine rağmen yapısındaki mikrofiber elyaflar sayesinde çok hızlı kurur.
  • Mikrofiber bezler nemli kullanıldığında leke çıkarma özelliği ile halı ve koltuklardaki lekelerin daha kolay çıkmasını sağlar. Leke tutmadığı için temizlik bittikten sonra bezin kirlerden arındırılması da kolaydır.
  • Temizlik sonrasında leke ve iz bırakmadıkları için ekstra kurulama işlemi yapılmasını gerektirmez.
  • Islak ya da kuru tüm yüzeylerde uygulanabilir ve geride hiç toz bırakmadan kusursuz temizlik sunar.
vileda renk sistemi mikrofiber temizlik bezi kullanım alanları

Mikrofiber Bez Nasıl Kullanılır? Hangi Renk Bez Ne İçin Kullanılır?

Evde hijyenik ve kolay temizliğin çözümü olan mikrofiber bezler; ıslak, kuru ya da nemli kullanılabilir. Bezi buruşturmadan dörde katlayarak yüzeyi sildiğinizde tozları daha iyi hapseder. Özellikle hassas yüzeylerde tek katlı kullanmak zaman içerisinde zeminin deforme olmasına sebep olabilir. Dörde katlandığında ise kalın bir tabaka oluşturacağı için daha yumuşak bir silme işlemi yapmanızı sağlar.

Gözenekli yapısı sayesinde mikrofiber bezler, herhangi bir kimyasal temizleyici olmadan da hijyenik temizlik sağlar. Eğer benim içim öyle rahat etmez derseniz de beyaz sirke, sıvı arap sabunu ya da antiseptik özelliğe sahip lavanta, çay ağacı ve limon çekirdeği yağı gibi doğal yağlardan temizlik suyuna 1 - 2 damla ekleyebilirsiniz.

Tozları mıknatıs gibi çeken mikrofiber bezlerin, farklı renkler içeren çoklu paketlerde satıldığını görebilirsiniz. Bunun sebebi farklı alanlarda kullanacağınız bezleri daha kolay ayırt edebilmeniz içindir. Paket içindeki tüm bezler aynı özelliklere sahiptir. Tuvalet ve banyoda kırmızı, pembe; mutfakta sarı, yeşil; obje ve cam temizliğinde mavi ile mor renkteki Vileda mikrofiber bezleri kullanabilirsiniz. Bu sayede tuvalette kullandığınız bez, objelerinizi temizlerken kullandığınız bez ile karışmamış olur. Elbette hangi renkte mikrofiber bezi nerede kullanacağınızı kendi zevkinize göre tercih edebilirsiniz.

Tüm yüzeylerde kullanım kolaylığı sağlayan Vileda Mikrofiber Bezleri; mutfak, banyo, yerler, fayans, pencere, halı ve koltuk temizliğinde kullanabilirsiniz. Toz itme özelliği ile camlar, aynalar, elektronik cihazlar, araba ve yumuşak ya da sert tüm yüzeylerin temizliğinde kullanım için uygundur.

vileda mikrofiber bez temizlik ipuçları

Kusursuz Temizlik İçin Mikrofiber Bez Kullanım Tüyoları

  • Mikrofiber bezlerle deterjan kullanımı: Deterjan kullanmadığınızda dahi yüzeylerdeki tozu, kiri, parmak izlerini yok eder ve yağları emerek temizler. Mutlaka kimyasal temizleyici kullanmak isterseniz de temizlik suyuna 5 litre için maksimum 1 - 2 kapak ekleyebilirsiniz. Unutmayın ki, mikrofiber bezler deterjan kullanılmadığında daha etkili temizlik performansı gösterirler. Yüksek oranda deterjan kullanımı, bezin organik işlevini bozarak yüzeyde iz bırakmasına sebep olabilir.
  • Mikrofiber bezlerin temizliği: Mikrofiber bezlerin iz bırakmadan temizlemesi için az deterjan kullanılması, aynı zamanda bezlerin daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Yapısındaki ultra ince elyaflar, kimyasal temizleyicilerin çözücü özelliği ile ayrışarak bozulabilir. Mikrofiber bezleri yıkarken yumuşatıcı ya da çamaşır suyu da kullanmamalısınız. Deterjansız, ılık ya da soğuk suyla elde yıkamanız önerilir. Bezleriniz çok kirlendiyse beyaz sirke ya da beyaz sabunlu suda bekletip ardından hafifçe çiteleyebilirsiniz. Zaten kuruduktan sonra silkelediğinizde dahi üzerinde biriken tüm tozların bezden uzaklaştığını görebilirsiniz.
  • Mikrofiber bezleri makinede yıkama: Derinlemesine temizlik için çamaşır makinesinde yıkamak isterseniz yüksek sıcaklıkta özelliğini kaybetmeyen nitelikte ürettiğimiz Vileda Mikrofiber Bezler'i 60 dereceye kadar yıkayabilirsiniz. Bezleri makineye atmadan önce kurutarak üstündeki tozları silkeleyin. Tozu hapseden yapısı olduğu için diğer çamaşırlarla yıkamayın ve kurutucuda kurutmayın. Aynı şekilde ütüleme yapmaktan da kaçının. Yüksek ısı ve yoğun deterjanlar, mikrofiber bezlerin yapısını bozarak uzun ömürlü olmasını ve etkili temizlemesini engeller.
en iyi mikrofiber temizlik bezi vileda

Mikrofiber Bez Çeşitleri Nelerdir?

Mikrofiber temizlik bezleri; ev, araba ya da ofis gibi farklı alanlardaki tüm yüzeylerde etkili sonuç gösterir. En iyi mikrofiber bez hangisi sorusunun cevabı ihtiyaca göre değişkenlik gösterse de aşağıdaki seçenekleri inceleyerek kararı siz belirleyebilirsiniz.

  • Vileda Actifibre - Mikrofiber Bez

Mikrofiber bez kategorisine liderlik eden En İyi Vileda Mikrofiber Bezi Actifibre, özel kabartma dokusu ile hassas yüzeylerdeki zor lekeleri dahi çizmeden temizler. Yüksek emicilik özelliği ile sünger görevi görürken evcil hayvan tüyü dahil tüm toz, kir ve kırıntıları yüzeyden arındırarak bünyesine hapseder. Üstelik Vileda Cam Bezi gibi işlev göstererek leke, iz ve su damlası bırakmadığı için ekstra kurulama gerektirmez.

Son katmanda PVA teknolojisi ile kaplanan Vileda Actifibre Temizlik Bezi, makinede 60 dereceye kadar yıkanabilmesi ile daha dayanıklı ve uzun süreli kullanım performansı sunar. Hepsi bir arada formülüyle tek başına toz alır, temizler, siler ve sünger gibi suyu çekerek geriye pırıl pırıl parlayan ışıltılı yüzeyler bırakır.

vileda mikrofiber colors çok amaçlı temizlik bezi

  • Vileda Mikrofiber Colors Çok Amaçlı Temizlik Bezleri

Islak, kuru ya da nemli kullanılabilen Vileda Mikrofiber Colors Bezler; ahşap, lamine, alüminyum ve PVC vb. tüm yüzeylerde derinlemesine temizlik sağlar. Deterjanlı temizlikte kullanılabileceği gibi sadece su ile de hijyenik temizlik sunar. %100 mikrofiber bez yapısı ile camların parlatılmasından tezgâh temizliğine, halı ve koltuk lekelerinin çıkarılmasından günlük ev temizliğindeki tüm aşamalarda çok amaçlı ideal temizlik performansı gösterir.

Rengarenk paket içeriği ile Vileda Mikrofiber Colors, evinizin farklı alanlarını temizlerken bezleri kategorize etmenizi sağlar. Çok amaçlı 8'li temizlik paketi, 4'lü temizlik paketi ya da ekstra large 4'lü paket seçenekleri ile hijyenik temizlikte istediğiniz performansı yakalayabilirsiniz.

Vileda Temizlik

Vileda ailesi olarak kusursuz temizlik için pratik çözümlerimiz ve temizlik tüyolarımızla hayatınızı kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Vileda Mikrofiber Bezler ile uyguladığınız temizlik yöntemlerinizi Facebook veya Instagram'da @viledaturkiye hesabımızı etiketleyerek bizimle paylaşın, temizliği birlikte kolaylaştıralım. Vileda kullanıcısı okuyucularımıza sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

a brand of FREUDENBERG