temizlik tüyosu pratik duvar temizliği

Duvar Temizliğini Kolaylaştıran Püf Noktaları


Temiz ve ferah bir ev için sıklıkla temizlik yapsak da havada uçuşan ve eşyaların üzerinde biriken tozların nereden geldiğini çözemeyebiliriz. Bunun sebebi zaman içerisinde duvarlarda biriken toz zerrecikleri olabilir. Uzun süre silinmeyen duvarlarda biriken tozlar, yere inerek yaptığımız temizliğin kalıcı olmasını engeller. Bunun için 3 - 6 ayda bir duvarların tozunu alarak temizlemek gerekir.

pratik duvar temizleme vileda ipuçları

Duvar Nasıl Temizlenir? Pratik Duvar Temizliği İçin Tüyolar

Evinizin duvarlarında gözle görünür şekilde birikmiş toz, kir, leke, karartı, çizik ya da örümcek ağları varsa temizlik vakti gelmiş demektir. Duvarlara zarar vermeden daha kolay temizlemek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

  • Duvarları temizlemeye başlamadan önce ilk olarak çerçeve ve objeleri indirin. Temizlik sonrası objelerin tozunu aldıktan sonra yerine yerleştirin.
  • Duvarları silmeye başlamadan önce elektrik süpürgesinin toz fırçası, mop ya da uzun saplı bir toz alma aparatı ile yukarıdan aşağıya doğru hareketle duvarların tozunu alın. Kablo kanallarının ve süpürgelik üstlerinin tozunu almayı da unutmayın. Bu sayede silme işlemi yaparken leke ve tozların yayılarak iz bırakmasını önlemiş olursunuz.
  • Duvar kağıdı ya da duvar boyasının yapısına uygun temizlik suyu hazırlayın.
  • Duvar boyanızın zarar görmemesi için hazırladığınız temizlik solüsyonunu kalorifer altı gibi görünmeyen küçük bir alanda test edin.
  • Duvarları silerken dairesel hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru temizleyin.
  • Duvar temizliğinde bez kullanacaksanız suyunu tamamen sıkın ve hafif nemli bir şekilde kullanın. Bu sayede iz kalmasını, boyanın çıkmasını ya da duvar kağıdının yıpranmasını önleyebilirsiniz.
  • Duvarları sildikten sonra gerekirse durulayın ve evi havalandırarak kurumaya bırakın.
alçı duvar, taş duvar, boya öncesi duvar, duvar kağıdı temizliği

  • Boya öncesi duvarları temizlerken ihtiyaca göre profesyonel küf temizleyici, mantar önleyici ve leke çıkarıcı güçlü solüsyonlardan yararlanın. Yapışkan bantları ve duvar kağıdını tamamen söktükten sonra duvarları zımparalayın. Mevcut çatlak, delik ve boşlukları dolgu malzemesi ile doldurun. Pürüzlü duvarları temizledikten sonra sadece su ile durulayın ve duvarların tamamen kurumasını bekledikten sonra boya işlemi yapın.
  • Pürüzlü, tırtıklı ve alçı duvarların temizlenmesi biraz daha zor olabilir. Bu tür duvarları boyama öncesi pürüzsüzleştirmek için saten alçı kullanabilirsiniz. Pürüzlü alçı duvarları temizlemek için durulama gerektirmeyen, kir ve lekelere karşı etkili bir solüsyon kullanabilirsiniz.
  • Rutubetli, küflenmiş veya isli duvarları temizlemek için karbonat, sirke, çay ağacı yağı, alkol, çamaşır suyu ya da küf çözücü gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek suyla karıştırın ve bir sprey şişesi ile kararmış alana püskürterek silin. Sağlığınız için hiçbir zaman farklı kimyasalları karıştırmamanız gerektiğini unutmayın.
  • Doğal taş duvarları elektrik süpürgesinin fırça aparatı ile temizleyebilirsiniz. Bu tür duvarları silerken ya da yıkarken kesinlikle kimyasal temizleyici kullanmamalısınız. Ilık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Dilerseniz az miktarda sirke de kullanabilirsiniz.
  • Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin. Ardından nazik hareketlerle silerek temizleyin. Alternatif yöntem olarak talk pudrayı lekeli bölgeye dökerek bekleyin ve 10 dakika sonra nemli bir bezle silerek yüzeyi arındırın.
  • Banyo duvar ve fayanslarını ilk günkü gibi parlatan ipuçlarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
duvar silme suyu, vileda mop ile duvar silme

Duvarlar Ne ile Silinir?

Yağ kalıntıları, küf, parmak izi, kalem çizikleri, birikmiş toz ve lekeler... Tüm bu sorunlar için doğru ürünler kullanarak duvarları kolaylıkla temizlemek mümkün. Duvar silme suyuna az miktarda karbonat, sirke, rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu veya mayi sabunu gibi temizlik malzemelerinden birini seçerek ekleyebilirsiniz. İnatçı lekeler için ise eser miktarda bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, yağ çözücü, krem temizleyici ya da küf çıkarıcı gibi profesyonel duvar temizleyici ürünlerden yararlanabilirsiniz. Bu tür ürünleri uygularken boya veya duvar kağıdına zarar vermemek için duvarın tamamında değil, sadece lekeli bölgede kullanmalısınız.

Duvarları temizlemeye başlamadan önce temizlik suyunda doğal malzeme kullansanız dahi mutlaka temizlik eldiveni kullanmalısınız. En doğal maddeler bile uzun vadede tahriş, egzama ve tırnaklarda güçsüzlük gibi pek çok cilt sorununa yol açabilir. Vileda temizlik eldivenleri ile kimyasalların cildiniz tarafından emilmesini engelleyebilirsiniz.

vileda miraclean duvar izi temizleme

Duvarlardaki kalıplaşmış lekeleri ve özellikle küçük yaramazların eğlenceli sanat eserlerini silmek için Vileda'nın Miraclean silgi süngerini mutlaka denemelisiniz. Tüm iz ve lekeleri hafifçe ıslattığınız Miraclean sünger ile aynı bir silgi gibi kullanarak tamamen silebilirsiniz.

Duvar silme bezi olarak geride hav, leke ve iz kalmaması için sadece mikrofiber bez kullanmalısınız. Normal bezler kiri oradan oraya sürüklerken, mikrofiber bezler tüm tozu ve kiri bünyesine hapseder. Vileda mikrofiber bezlerin sıradan temizlik bezlerinden farkını ve kullanım alanlarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

vileda mop duvar temizliği

Duvar temizliğini kolaylaştıran en önemli püf noktasını ise en sona sakladık. Saatlerce uğraşmadan kısa zamanda evinizin tüm duvarlarını tertemiz yapmak için mikrofiber mop kullanabilirsiniz. Silme işleminden önce 3 boyutlu mikrofiber yapısı ile kirleri hapseden Vileda Universal Yer Temizlik Sistemi ile duvarların tozunu alabilirsiniz. Ardından hazırladığınız duvar silme suyunu Vileda Mikrofiber Sprey Mop'un püskürtmeli haznesine ekleyin ve sürekli paspas sıkmakla uğraşmadan duvarlarınızı silmeye başlayın. Spray Max'in duvar temizliğinde iki önemli avantajı var: Mikrofiber başlığının 180 derece dönebiliyor olması ve doğru nem seviyesi ile temizliği kolaylaştırmasıdır. Yüzeyler ne çok ıslak ne de çok kuru kalır. Nazik fırçalama özelliğine de sahip olan sprey mop ile lekeleri kolaylıkla çıkarabilir ve tüm duvarları 2 kat daha hızlı sürede temizleyebilirsiniz. Nazik fırçalama özelliğine de sahip olan sprey mop ile lekeleri kolaylıkla çıkarabilir ve tüm duvarları, tavanı ve süpürgelikleri 2 kat daha hızlı sürede temizleyebilirsiniz.

Vileda Temizlik

Dip köşe temizlik günlerinde Vileda ailesi olarak pratik çözümlerimizle hayatınızı kolaylaştırmaya özen gösteriyoruz. Genel temizlik tüyoları için buraya tıklayarak blogumuzu ziyaret edebilirsiniz. Duvar temizliğinde uyguladığınız farklı yöntemler varsa Facebook veya Instagram hesabınızdan @viledaturkiye’yi etiketleyip bizimle paylaşın, temizliği birlikte kolaylaştıralım. Vileda kullanıcısı okuyucularımıza sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

a brand of FREUDENBERG