en iyi vileda eldiveni

Temizlik Eldiveni Neden Kullanılmalı? En İyi Temizlik Eldiveni Hangisi?


Temizlik yaparken pek çok kimyasala maruz kalırız. Çamaşır suyu, bulaşık deterjanı, sıvı sabun, dezenfektan, parfümlü yüzey temizleyici, yağ çözücü, leke çıkarıcı, kir ve pas sökücüler... Sıklıkla kullandığımız temizlik ürünlerinin içeriğindeki toksinler derimizden emilerek tüm organlara hasar verir. Tehlikeli kimyasallardan koruyan temizlik eldivenleri, toksik maddelere karşı kalkan görevi görmesinin yanı sıra temizliği kolaylaştıran yardımcılardandır.

vileda yüzde yüz doğal lateks temizlik eldiveni

Lateks, Nitril ve Vinil Farkları Nelerdir? Temizlikte Hangi Eldiven Tercih Edilmeli?

Temizlik eldivenleri; uluslararası koruyucu standartlarına uygun olarak lateks, nitril ve vinil gibi materyallerden üretilir. Vinil eldivenlerin hammaddesi olan polivinil klorürün (PVC) yapısında bulunan Dioxin, zehirli bir kimyasal olmasının yanı sıra çevreye en çok zarar veren plastik türlerinden biridir. Kimyasal temizleyicilerle kullanılmaması tavsiye edildiğinden temizlik eldiveni olarak kullanılmamalıdır.

Nitril eldivenler, hammadde olarak sentetik bir kopolimer olan akrilonitril bütadien stiren (ABS) ile üretilen bir çeşit suni latekstir. Her ne kadar dayanıklılık niteliği ile öne çıkarılsa da nitril eldivenler, yapıları itibariyle tamamen kimyasal ürünlerdir. Geri dönüştürülemez olduğu için biyoçözünürlüğü düşüktür ve doğada yok olması onlarca yıl sürer. Kullanım sonrası toksik maddeler gibi muamele edilmeli ve ayrı bir poşete koyarak çöpe atılmalıdır.

Lateks eldivenler, tropik iklimlerde yetişen kauçuk ağacının gövdesindeki süt kıvamındaki sıvıdan elde edilir. Bitki özütünden üretilen lateks, doğal plastik olarak da bilinir. %100 doğal lateks eldivenler, zararlı maddelerin deriye işlemesini engellediği için sağlık, güzellik, gıda, üretim, güzellik ve temizlik gibi pek çok sektörde tercih edilir. Sıradan eldivenlere kıyasla dokunsallık hissini daha fazla veren lateks eldivenler, eli daha iyi kavramasıyla da temizliği kolaylaştırarak pratik kullanım deneyimi sunar.

temizlik eldiveni kullanmanın faydası

Temizlik Eldiveni Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Amerikan Çevre Koruma Kurumu EPA'nın araştırmasına göre temizlik ürünleri, dış dünyadaki toksinlere kıyasla 3 kat daha fazla kanserojen madde içeriyor. Yapılan araştırma neticesinde sadece 26 saniyede temizlik ürünlerindeki kimyasalların tüm organlara yayıldığı gözlemlendi. Temizlik eldiveni kullanmak en başta tüm vücut sağlığımızı koruyor. Özellikle dezenfekte amaçlı farklı temizleyicilerin karıştırıldığı durumlarda kimyasallar ile deri arasında koruyucu kalkan görevi görüyor. Temizlik yaparken eldiven kullanmamak ciddi sağlık sorunlarına sebep olurken sunduğu faydalar saymakla bitmez.

  • Sıvı haldeki kimyasalların deri yoluyla absorbe (emilme) edilmesini engeller.
  • Ter ya da su ile ıslanan toz kimyasalların cilt üzerinden emilmesini engeller.
  • Kimyasal temizlik ürünlerinin sıçraması durumunda bariyer görevi görerek cildi korur.
  • Temizlik eldiveni kullanmamak sürekli kimyasala maruz kalma neticesinde ciltte tahriş, egzama, ürtiker (kurdeşen) ve cilt kanseri gibi pek çok hastalığa yol açabilir. Ciltte kızarıklık, kuruma, çatlama, cilt bariyerinde incelme, tırnaklarda soyulma, kırılma ve zayıflama gibi pek çok soruna sebep olur.
  • Temizlik ürünlerindeki toksik kimyasallar deri yoluyla emilerek tüm vücuda yayılır. Sürekli maruz kalındığında kalıcı organ hasarlarına, kalp hastalıklarına, hormonal bozukluklara, bilişsel ve nörolojik sorunlara yol açabilir. Bu bağlamda özellikle hamile veya emziren annelerin bebeklerine kimyasal toksinleri aktarmamak için mutlaka temizlik eldiveni kullanmaları tavsiye edilmektedir.
doğal lateks pudrasız vileda eldiven

  • Cildin sürekli ıslak ortama maruz kalması dermatit olarak bilinen egzama gibi cilt hastalıklarına sebep olur. Özellikle astarlı kalın temizlik eldivenleri, sıcak ve soğuk su temasından koruyarak cildin tahriş olmasını önler.
  • Temizlik eldivenleri, beden sağlığımızın yanı sıra cam kırıklarını toplarken de ellerimizi korur. Aynı şekilde evimizdeki bitkilerle ilgilenirken de yaralanmaların önüne geçer.
  • Evinizin dışında market, otobüs ve pazar gibi yerlerde dokunmak istemediğiniz yüzeyler için de %100 doğal lateksten üretilmiş pudrasız eldiven kullanabilir, sürekli yıkamak ya da dezenfekte etmek zorunda kalmadan steril bir şekilde işlerinizi halledebilirsiniz. Terlemeyi önleyen özel yapısı sayesinde saç boyama, bahçe işleri, yemek ve temizlik gibi tüm gündelik işlerinizde de kullanabilirsiniz. Su geçirmez nitelikteki doğal lateks yapısı, kimyasalların deriye nüfuz etmesini önler. Pudralı eldivenlere kıyasla alerji riski daha düşük olan Vileda Multi Latex Kullan At Eldiven, elastik yapısı sayesinde yüksek dayanıklılık ve cilde maksimum uyum, koruma ve hijyen sağlar.
vileda ekstra sensation pamuk astarlı temizlik eldiveni

Gündelik ev işleri, temizlik veya pansuman yaparken kullan at latex eldivenler işinizi kolaylaştırır. Fakat kimyasal deterjanlarla temizlik yaparken, bulaşık yıkarken, banyonuzu temizlerken ya da bahçe işleriyle ilgilenirken yeniden kullanılabilir nitelikte olan astarlı ve kalın temizlik eldivenlerini tercih etmelisiniz. Ekstra ince yapısına rağmen yırtılmaya karşı yüksek dayanıklılık gösteren ve doğal lateksten üretilen Vileda Extra Sensation Pamuk Astarlı Eldiven, su geçirmeyen yumuşak dokusu ile mükemmel kavrama deneyimi sunar. Obje ve yüzeyleri temizlerken dokunduğunuzu hissettiren hassas yapısı sayesinde temizliği kolaylaştırarak konforlu kullanım sağlar. Aynı şekilde %100 doğal lateksten üretilen, dayanıklı, esnek ve pamuklu astara sahip pembe renkli Vileda Universal Eldiven’i de tüm temizlik işlerinde kullanabilirsiniz.

vileda hassas ciltler comfort extra eldiven

Süper emici köpük astarlı temizlik eldiveni, terlemeyi önleyerek ellerinizin kuru kalmasını sağlar. Özellikle hassas ciltler için yüksek koruyuculuk ve terlemeyi önleyerek her daim ferahlık hissi sunan Vileda Comfort Extra Eldiven, avuç içindeki pütürlü dokusu ile tüm yüzeylerde daha iyi kavrama deneyimi yaşatır. Yeniden kullanılabilir eldivenlerinizin uzun ömürlü olması için kullanım sonrası durulayarak kurumaya bırakmayı unutmayın.

Vileda Temizlik

Vileda temizlik eldivenlerini deneyimlediğiniz farklı alanlar veya fikirler varsa Facebook veya Instagram hesabınızdan @viledaturkiye’yi etiketleyip bizimle paylaşın, temizliği birlikte kolaylaştıralım. Vileda kullanıcısı okuyucularımıza sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

a brand of FREUDENBERG