vileda evcil hayvan ev temizleme pratik çözüm listesi

Evcil Hayvanlarla Yaşamı Kolaylaştıran Temizlik Tüyoları


Kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa, tavşan ve daha nicesi... Bu güzel canlılar ailemize katıldığı andan itibaren günlük hayatımızın stresini alıp götürür, bize huzur ve mutluluk verirler. Üstelik saf sevgileri ile de bizi âdeta kuşatırlar. Hem bize sundukları güzelliklerin karşılığını verebilmek hem de birlikte yaşamı kolaylaştırmak için yapmamız gereken 2 şey vardır. İlk olarak onların bakımını, sağlıklı beslenmelerini, rutin kontrollerini ve temizliklerini tam bir şekilde yerine getirmeliyiz. Bir diğeri ise birlikte daha sağlıklı bir hayat sürdürebilmemiz için temizlik ve düzen rutinleri oluşturmalıyız.

evcil hayvan sahiplerinin bilmesi gereken temizlik kuralları

Evcil Hayvanlarınızla Yaşarken Evinizi Temiz Tutacak Püf Noktaları

Hayvan dostlarınızla sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürebilmek için hem onun ihtiyaçlarını karşılamalı hem de evinizi her daim temiz tutmalısınız. Evcil hayvanlarınız için uygulamanız gereken bakım, düzen ve temizlik ipuçlarını sizler için derledik.

Evcil hayvan eğitimi ve bakımı

  • Çocuğunuz gibi sevdiğiniz evcil hayvanınızla birlikte her daim tertemiz bir evde yaşayabilmek için ilk adım olarak doğru tuvalet eğitimi verin.
  • Dışarıdan geldiğinizde patilerini silin, düzenli aralıklarla dişlerini fırçalama, kulak ve burun temizliği ile banyo yaptırma gibi bakımlarını yapın.
  • Dostlarınızın mama kaplarını, oyuncaklarını ve aksesuarlarını düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmeyin. Temizlik süngeri ve antibakteriyel bir sabun ile iyice ovalayıp bol su ile durulayın. Rengârenk süngerler sayesinde oyuncaklara ayrı mama kaplarına ayrı şekilde temizliği kategorize ederek kolaylaştırın. Kıyafetleri ile yataklarını da düzenli olarak yüksek ısıda yıkayın. Sularını ise her gün mutlaka tazeleyin.
  • Tüylerinin normalden fazla dökülmemesi için kaliteli mamalar ile besleyin, her gün tüylerini tarayın, özel şampuanlar kullanın ve veteriner ziyaretlerine düzenli olarak gidin. Tüm bunlara rağmen doğaları gereği az da olsa tüy dökmeye devam edeceklerdir. Ortalıkta tek bir tüy dahi görmek istemiyorsanız çözüm için buraya tıklayabilirsiniz.
evcil hayvan besleyenler vileda temizlik önerileri

Temizlik ve düzen rutini oluşturun

  • Her gün sadece 15 dakika ayırarak en azından belli alanları temizleyin. Süpürmeden önce normal bezlerle kıyaslanamayacak özelliklere sahip mikrofiber bezlerle toz alın ki tüyler oradan oraya uçuşmasın.
  • Temizlik yaparken kimyasal kullanmak yerine karbonat, uçucu yağlar ve sirke gibi doğal yöntemleri tercih edin. Aynı zamanda temizlik süresince tüm evi havalandırın.
  • Yerler çok kirliyse ya da her yer halı kaplıysa, toz aldıktan sonra evi iyice süpürün. Halı ve koltuklardaki tüyler süpürseniz de çıkmıyorsa tüy toplayıcı rulo kullanabilirsiniz.
  • Geniş uca sahip mikrofiber paspas ya da 360 derece dönebilen ultramat mop ile yerleri süpürmeden de toz ve tüyleri hızlıca temizleyebilirsiniz.
  • Kötü kokuları önlemek ve evi dezenfekte etmek için sirkeli su kullanabilirsiniz. Evcil dostları ile yaşayanlar olarak evimizin farklı koktuğunu duymak istemeyiz. Lavanta, limon çekirdeği, nane, çam ve çay ağacı gibi uçucu yağlardan birkaç damla temizlik suyuna eklerseniz hem bakteri, virüs ve haşerelere karşı önlem almış olursunuz hem de eviniz mis gibi kokar.
pet hayvan olan evlerde temizlik vileda

  • Evde, bahçede hatta sokakta dostunuzun tuvaletini temizlerken ise kokulu çöp poşetleri kullanarak kötü kokuyu engelleyebilirsiniz.
  • Evcil hayvan sahiplerinin en azından haftada 1 - 2 defa derinlemesine yüzey temizliği yapması gerekir. Kısa sürede pratik bir şekilde tüm evi temizlemek için 2 fıs fısta işi bitirmenizi sağlayan sprey mop ya da dakikada 1000'den fazla sıkma işlemi yapabilen turbo pedallı temizlik setini kullanabilirsiniz. (Bkz: Zemin temizliğini kolaylaştıran püf noktaları)
  • Ne yapsanız da bir türlü çıkmayan lekeleri aynı bir silgi gibi kullanarak kolaylıkla çıkarabileceğiniz silgi süngeri temizlik rutininize dahil edin.
  • Akvaryumda yaşayan canlıların yaşam alanlarını da ihmal etmeyin. Düzenli aralıklarla suyu boşaltarak filtreleri, motorları, ışıklandırma ve süsleri temizleyin. Güçlü selülozik katmana sahip oluklu sünger ile camlardaki yosunları ve dipte biriken kalıntıları arındırın. Son olarak akvaryumun dış camlarını da cam bezi ile silerek dostlarınızı tertemiz evlerine geri bırakın.
  • Kafeste yaşayan kuşların, hamsterların ve diğer sürüngen dostlarınızın bakımlarını da aksatmayın. Kafes tabanını, tünekleri ve tüm ekipmanları sıcak su ile temizleyin. Mama ve su kaplarını da yıkayıp tazeledikten sonra iyice havalandırın.
kedi köpek kuş balık hamster tavşan kaplumbağa sürüngen temizlik

Hayvan dostlarımız hayatlarımıza dahil olduğunda evimizdeki neşe ve huzur artar. Kalplerimiz ve ruhumuz, saf enerjileriyle iyileşirken güzelleşir. Vileda ailesi olarak evcil hayvanlarınızla birlikte tertemiz ve mis kokulu evinizde mutlu günler dileriz…

vileda mekanik temizlik
a brand of FREUDENBERG