yeni ev temizlik malzemeleri vileda

Evlenirken Alınması Gereken Temizlik Ürünleri Listesi


Evlilik hazırlığında ihtiyaç listesi oluşturmak oldukça zahmetli bir süreçtir. Tüm o tatlı telaşın arasında gerçekten gerekli ürünlerin hangisi olduğuna karar vermek, insanın duygusal stresini arttırır. Gelin ve damat adaylarının birlikte paylaştıkları hayatı kolaylaştıracak, yeni evlerinin her daim düzenli ve temiz kalmasını sağlayacak temizlik ürünlerini sizler için listeledik.

evlilik hazırlığı liste temizlik ürünleri vileda

Çeyiz Hazırlarken Hangi Temizlik Malzemeleri Alınmalı?

Sıfırdan bir hayat kurarken o hayatı güzelleştirecek ev aletlerini doğru seçmek önemlidir. Temizlik ürünleri satın alırken daha kolay karar verebilmek için pratik, işlevsel, kolay temizlenebilen ve uzun ömürlü kullanımıyla fiyatını hak eden ürünleri tercih edebilirsiniz. Peki her evde mutlaka olması gereken temizlik ürünleri nelerdir?

  • Temizlik Bezleri: Banyodan mutfağa evin tüm odalarında hem toz almak hem de genel temizlik için bez seçerken mikrofiber olanları tercih etmelisiniz. Mikrofiber bezler; ıslak, kuru ya da nemli kullanılabilir. Tozları oradan oraya sürüklemez, saç telinden 100 kat daha ince olan fiber lifleri sayesinde tüm kiri yapısında hapseder. Yüksek su tutma ve emicilik özelliği ile mutfak ve banyoda da işinizi kolaylaştırır. Mikrofiber bezlerin en güzel yanı ise toz alırken geride hav, iz ve su lekesi bırakmamasıdır. Ayrıca suya tuttuğunuzda kirlerin kolayca akması ve hızlı kuruması da sıradan bezlere kıyasla en önemli avantajıdır. Diğer bezlerden farkını ve kullanım tüyolarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Cam bezi: Toz bezi ile cam silerseniz sürekli geride hav ve iz bırakacağından defalarca üzerinden geçmeniz gerekir. Üstelik hiçbir zaman da istediğiniz temiz görüntüyü elde edemezsiniz. Bu yüzden cam ve ayna yüzeylere özel üretilmiş, iz bırakmadan parlaklık sağlayan bir cam bezi almalısınız.
vileda çeyiz paketi

  • Temizlik süngerleri: Bulaşık, ocak, fırın, fayans, lavabo, tuvalet, duşakabin ve derz temizliği için evlilik öncesi alınacaklar listenize farklı işlevlere sahip süngerleri ekleyebilirsiniz. Klasik sünger ile yağlı bulaşıkları kolaylıkla yıkarken, çelik sünger ile özenerek aldığınız tencere tava takımlarındaki kalıntıları kolaylıkla çıkarabilirsiniz. İnatçı kirler için modern keçeli sünger ile çizmez sünger de mutlaka elinizin altında olması gerekenlerden. Tüm bunların yanı sıra, silgi sünger de her eve lazım temizlik malzemelerinden biridir. Yeni evinizde duvarlarda oluşan çizikleri aynı bir silgi gibi kullanarak anında silebilir,  boyama derdiyle uğraşmadan ilk günkü gibi pırıl pırıl olmasını sağlayabilirsiniz. Duvar temizliğini kolaylaştıran püf noktalarını öğrenmek için ise buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
  • Mutfak yardımcıları: Yeni evlenen çiftler için her gün yemek yapmak ve mutfağı toplayıp temizlemek, rutin hâline gelene kadar biraz zahmetli gelebilir. Mutfakta vakit geçirmeyi keyifli kılan tek şey ise pratik mutfak ürünleridir. Tepsiye yapışmayan lezzetli fırın yemekleri için pişirme kâğıdı, artan yemeklerin taze bir şekilde saklanmasını sağlayan alüminyum folyo ile streç film ve dağınıklığı toplamaya yardımcı mis kokulu çöp torbaları, her mutfakta mutlaka olması gereken yardımcılardandır. Peki mutfak dolaplarını nasıl kolay temizleyebilirim derseniz de, buraya tıklayarak ipuçlarını keşfedebilirsiniz.
her evde olması gereken temizlik seti vileda

  • Yer silme ürünleri: Her ne kadar annelerimizden yerlerin en iyi eğilip bükülerek bezle silindiğini öğrenmiş olsak da, yeni nesil temizlik sistemleri sayesinde zahmetsiz hijyen artık mümkün. Günlük temizlik için klasik Vileda paspas ya da genel toz almak için mikrofiber paspas kullanabilirsiniz. Hem eğlenceli hem de pratik temizlik için ise tavsiyemiz Vileda pedallı turbo temizlik sistemi ya da sprey moptur. Her ikisi de hem günlük hem de dip köşe temizlik yaparken kısa sürede işlerinizi bitirmenizi sağlar. Ultramat mop ise ikiye katlanabilen paspas mekanizması sayesinde sıkma işlemini hızlandırır. Yerleri silerken dikkat etmeniz gerekenleri ve işinizi kolaylaştıracak püf noktalarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.
  • Ev gereçleri: Evlenmeden önce almanız gereken son birkaç şey daha var. Yerden tasarruf etmenizi sağlayan çamaşır kurutmalıkları, ısıyı yansıtarak ütüyü hızlıca bitirmenizi sağlayan metalik ütü masası kılıfı ile sürekli her yere dökülen saç ve tüyleri iki saniyede toplamanızı sağlayan tüy toplayıcı rulo. Temizlik yaparken sağlığınızı ve güzelliğinizi korumak için evlilik ihtiyaç listenize temizlik eldiveni eklemeyi de unutmamalısınız.
en iyi temizlik ürünleri vileda ipuçları

Tüm o tatlı koşturmacanızın ortasında biraz da olsa yükünüzü hafifletebildiysek ne mutlu bize. Vileda ailesi olarak hayatlarını birleştirip yeni bir düzen kuracak tüm çiftlere tertemiz ve mis gibi kokan evlerinde sağlıklı, huzurlu, neşeli ve güzel anılar biriktirdikleri sevgi dolu bir ömür dileriz. Şimdiden hepinize mutluluklar... :)

a brand of FREUDENBERG