vileda temizlik akımı tiktok instagram youtube

Daha Önce Duymadığınız Sosyal Medya Temizlik Trendleri


Sosyal medya, her geçen gün yeni bir temizlik akımı ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Temizlik fenomeni olan Cleanfluencer’lar, sıradışı temizlik tüyoları paylaşarak milyonlarca takipçiye ulaşıyorlar. Temizlik influencer'larının gündelik temizliği kolaylaştıran ipuçlarının ne derece işe yaradığına ya da eşyalara zarar verip vermediğine ise denemeden emin olamıyoruz. Gelin hep beraber daha önce duymadığımız ya da duyup da denemediğimiz tüm dünyadan temizlik akımlarına bir göz atalım.

vileda eldiven makyaj fırçası temizliği tüyosu

Vileda eldivenler ile makyaj fırçalarını temizlemeyi denediniz mi?

Avuç içleri ve parmak kısımları tırtıklı olan Vileda Universal, Vileda Comfort ya da Vileda Extra Sensation eldivenler, makyaj fırçalarını daha kolay temizlemek için kullanılıyor. Vileda eldivenleri, derinlemesine temizlerken narin bir şekilde kirleri çıkarma özelliğine sahip oldukları için tercih ediliyor. Özellikle yurtdışındaki sosyal medya kullanıcıları arasında oldukça popüler olan bu yöntem, Vileda eldivenlerinin düşündüğümüzden daha fazla pratiklik sunduğunu kanıtlıyor. Peki makyaj fırçalarını bu yöntemle nasıl temizleyebiliriz? Seçtiğiniz eldivenin avuç kısmına biraz temizleyici ürün sıkın ve makyaj fırçanızı çok fazla bastırmadan ileri geri hareket ettirerek kirlerin çıkmasını sağlayın.  Ardından bol su ile durulayın.

Vileda moplar ile temizlikte sınır tanımayın

Vileda yüzey temizliği sistemleri ile nereyi silemezsiniz? Evet, doğru okudunuz. Çünkü sosyal medyada Viledalanmayan tek bir yer kalmadı. TikTok, Youtube ve Instagram kullanıcıları, Vileda ile sadece yerleri değil; duvarları, süpürgelikleri, fayansları ve hatta tavanları bile siliyorlar. Bununla da yetinmeyip duşakabinleri, mutfak dolaplarını, kaloriferleri, pencereleri, jaluzileri, stor perdeleri ve hatta halıları dahi Viledalalıyorlar. Vileda mop ve paspasların başlıkları hiç bu kadar çok fonksiyonlu kullanılmamıştı. Açıkçası biz de gördüğümüzde önce biraz şaşırdık ama sonrasında hızlı ve etkili sonuçları görünce ürünlerimizin işlevselliğine şapka çıkardık doğrusu. Kullandıkları ürünler de oldukça çeşitli. Vileda Mikrofiber Mop, Vileda Klasik Paspas, Vileda Sprey Mop, Vileda Pedallı Ultramax ve Vileda Pedallı Turbo, sosyal medya temizlik akımlarında en çok tercih edilen ürünler arasında.

vileda oto temizlik bezi araba yıkama süngeri

Sadece evler değil, arabalar da Viledalandı

Araba temizliğinde hassas temizlik ürünleri önemlidir. Bol köpüklü dış yıkama için Vileda 3 Action 1 Fırça ya da Vileda'nın klasik, modern ve çizmez temizlik süngerleri tercih ediliyor. Araç içi temizlikte özellikle torpido gibi hassas alanların çizilmemesi için ActiFibre başta olmak üzere, Vileda'nın mikrofiber bezleri oldukça ilgi görüyor. Mikrofiber bezlerin tercih edilmesindeki bir diğer sebep de, yapısındaki boşluklar sayesinde daha fazla toz toplayabilmeleri ve ekstra kurulama gerektirmemeleri. Sosyal medya kullanıcıları, arabalarının camlarında iz bırakmayan temizlik için  Vileda cam bezini öneriyorlar. Evcil hayvanı olan araç sahiplerinin vazgeçilmezi ise Vileda tüy toplayıcı rulo. Araç içi temizlikte biriken çöpler de sorun olmaktan çıkıyor. Vileda'nın mis kokulu çöp poşetleri, hem temizlik zamanı gelene dek koku olmasını önlüyor hem de büzgülü yapıları ile biriken çöplerin toplanmasını kolaylaştırıyor.

vileda sağlıklı doğa dostu organik temizlik malzemeleri

Dünya Çapında Popüler Olan Temizlik Trendleri

İnterneti kasıp kavuran temizlik akımlarından bahsettik. Peki dünyada neler oluyor? Geleneksel temizlik yöntemleri, ekolojik ürünlerin daha çok talep görmesiyle birlikte değişim gösteriyor. Sağlıklı, çevreye duyarlı ve organik ürünlerle yapılan yeşil temizlik anlayışı, çok daha fazla insan tarafından benimsenmeye başladı. Dünya çapında yükselişe geçen temizlik trendlerini sizler için listeledik.

  • Pratik bir yaşam için minimalist temizlik akımı: Son yılların trendi olan minimalizm, temizlik anlayışını da değiştirdi. En az eşya ile düzenli bir hayat sunan minimalizm, her daim temiz bir evde oturmayı da sağlıyor. Aynı anlayıştan yola çıkan minimalist temizlik trendinde; az, öz ve etkili temizlik ürünleri ile hijyen sağlamak amaçlanıyor. Bunun için genellikle mikrofiber bezler ile sprey mop ve pedallı moplar tercih ediliyor. Olabildiğince az ürünle ihtiyacımız olan hızlı, pratik ve kolay temizlik de mümkün oluyor.
vileda sıfır atık geri dönüştürülebilir temizlik

  • Tek kullanımlık temizlik ürünlerine hayır: Kullan-at ürünler her ne kadar hızlı çözüm sunuyorlarmış gibi görünse de, uzun vadede hem ekonomik açıdan hem de yaşadığımız dünyayı kirletmeleri açısından zarar veriyorlar. Bunun yerine uzun süre dayanıklılığını koruyan, makinede 60 dereceye kadar yıkanabilen ve yıkandıktan sonra formunu koruyan mikrofiber bezler, paspas ve moplar günümüzde daha fazla tercih ediliyor.
vileda kimyasalsız temizlik malzemeleri

  • Tasarruf için çok amaçlı temizlik ürünleri: Eşyaların tozunu almaktan yerleri silmeye, camlardan fayanslara kadar evin tüm alanlarını temizlemek için kullanılabilen ürünler daha fazla tercih ediliyor. Çok amaçlı temizlik ürünleri hem depolama alanından hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlarken, doğaya karışan kimyasal atıkların da azalmasına yardımcı oluyor.
vileda atıksız zehirsiz temizlik ipuçları

  • Daha iyi bir dünya için sürdürülebilir temizlik anlayışı: Çevre dostu olmayan kimyasal ürünler yerine limon, sirke, kabartma tozu ve limon tuzu gibi doğal malzemelerle kendi temizlik ürünlerinizi yapabilirsiniz. Ekolojik etiketli ürünler; geri dönüştürülebilen ambalaja sahip, hayvanlar üzerinde test edilmeyen, organik ve bitkisel içeriklerden üretilirler. Satın alacağınız temizlik malzemelerinde, bu kategorideki yeşil sertifikalı ürünleri tercih edebilirsiniz. Doğayı kirletmeden doğal kaynakların daimi olması anlamına gelen sürdürülebilirliği, bu sayede bir yaşam felsefesi hâline getirerek çocuklarınızın geleceği için temiz bir dünya bırakabilirsiniz. Sürdürülebilirliği destekleyen sprey mop ve otomatik mekanizmaya sahip yüzey temizlik sistemlerini tercih ederek su ve hava kirliliğinin yanı sıra enerji israfının azaltılmasına da katkıda bulunabilirsiniz.
Vileda Temizlik

Yenilikçi, ekonomik ve dayanıklı ürünlerimiz ile Vileda ailesi olarak daha iyi bir dünya için çözüm sunmaya devam ediyoruz. Sizin de sıradışı temizlik yöntemleriniz varsa Facebook veya Instagram hesabınızdan @viledaturkiye’yi etiketleyerek bizimle paylaşın, temizliği birlikte kolaylaştıralım. Vileda kullanıcısı okuyucularımıza sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

a brand of FREUDENBERG