misafir temizliği vileda

Misafirler Gelmeden Önce Ev Temizlemeyi Kolaylaştıran Pratik Bilgiler


Misafirperver bir toplum olarak evimize konuk edeceğimiz kişiler için ekstra özen gösteririz. Evi çiçek gibi temizler, örtülerimizi serer, özel yemek takımlarımızı ve işlemeli havlularımızı çıkarırız. Misafir ağırlamak bizler için özel ve anlamlı bir değerdir. Evin bereketi olarak görür ve kalabalık sofralarda neşe buluruz. Bayram ziyaretleri, altın günleri, kızlar/erkekler gecesi, kutlamalar, haberli ya da çat kapı gelen misafirler... Sebebi ya da zamanı ne olursa olsun, misafir gelmeden önce ev temizliği en hızlı şekilde nasıl yapılır sorusunun cevabını pratik çözümlerle sizler için listeledik.

madde madde misafir öncesi temizlik vileda

7 Maddede Adım Adım Misafir Öncesi Ev Temizliği

"Eyvah misafir geliyor." demeden önce derin bir nefes alın ve sakin olun. Çünkü bu işin üstesinden birlikte geleceğiz. İlk olarak güzel bir müzik açalım ki hem keyfimiz yerine gelsin hem de işler gözümüzde büyümesin. İlk işimiz planlama yapmak. Eğer uzun zamandır evi temizlemediysek ve çok az vaktimiz varsa, dolap içlerine kadar girmemize gerek yok. Görünen yerleri temizlememiz yeterli. Detaylı bahar temizliğini daha sonra da yapabiliriz. Önce malzemeleri kontrol edelim ve eksik varsa tamamlayalım ki sonradan işimiz bölünmesin. Müziğimizi açıp malzemeleri de dizdiysek temizlik eldivenlerimizi takabiliriz. Hem böylece çamaşır suyu kokulu yıpranmış ellerle misafirlerimizi ağırlamamış oluruz.

  1. Misafirler gelmeden evi hızlıca temizlemek için ilk olarak ortalıktaki dağınıklığı toplayalım. Gereksiz her şeyi dolap ve çekmecelere yerleştirelim. Ortalıkta duran çamaşırları katlayıp kaldıralım, kirlileri de makineye atalım. Mecburen ütülememiz gerekenler varsa şipşak bitirmek için ısıyı ileten metalik ütü masası kılıfı kullanabiliriz. Ütü yapmayı keyifli hâle getiren pratik ipuçlarını öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
  2. Evi en dağınık gösteren yerlerden biri de mutfaktır. Hele de mutfağımız küçükse ne yapsak bir türlü derli toplu kalmaz. Öncelikle atılacakları toplayıp kokulu çöp torbalarına atalım. Ardından bulaşıkları tek bir yere toplayıp hızlıca yıkamaya başlayalım. İnatçı yemek artıkları için çelik sünger ya da ultra çizmez sünger kullanabilirsiniz. Son olarak ocağı, tezgâhı ve parmak izi çıkan dolap kulplarını silip mutfakta işimizi tamamlayalım. Mutfak dolaplarını daha kolay temizlememizi sağlayan püf noktalarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

 

bayram temizliği derin temizlik misafir vileda

  1. Şimdi sıra geldi toz almaya. Süpürgeden önce toz alırsak sonrasında tekrardan yerlerle uğraşmak zorunda kalmayız. Hızlıca toz almanın sırrı ise tozları oradan oraya sürüklemeden yapısında hapseden ve geride hav, iz, leke bırakmayan mikrofiber bez kullanmaktır. Özellikle hassas yüzeylerde dahi kullanılabilen Actifibre bu konuda çok iyi.
  2. Dağınıklığı topladık, mutfağımızı tertemiz yaptık, tozları da aldık. Geriye sadece banyo ve yerler kaldı. Yerleri iyice süpürdükten sonra silme işlemine geçebiliriz. Dakikada 1000'den fazla sıkma işlemi yapan turbo pedallı paspas ile kendi su haznesine sahip sprey mop bu konuda imdadımıza yetişiyor. Temizliği hem hızlı hem de çok keyifli bir şekilde yapabilmemizi sağlıyorlar. Yerleri en pratik şekilde temizlemenin püf noktalarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
  3. Misafirler gelmeden önce temizliğimiz neredeyse bitti. Bir tek banyo temizliğimiz kaldı. Eğer çok az vaktiniz kaldıysa tezgâhı, tuvaleti ve lavaboyu temizlemeniz yeterlidir. Modern sünger ya da klasik sünger kullanarak lavaboyu krem temizleyici ile ovaladıktan sonra su ile durulayalım. Ayna ve tezgâhı silmeyi de unutmayalım. Krem temizleyici ile klozetin içini fırçaladıktan sonra biraz çamaşır suyu gezdirip sifonu çekelim. Kapağını ise alkol içeren bir dezenfektan sprey sıktıktan sonra silip kapatalım. Duşakabinlerimizde leke varsa kireç çözücü benzeri temizlik spreyleri sıkıp su tutalım. Son olarak iz bırakmayan cam bezi ile duşakabin kapılarını silerek banyo temizliğimizi tamamlayalım. Tuvaletin genel havasını sterilize etmek için karbonat, sirke ya da limon gibi malzemelerden hazırladığımız doğal içerikli temizlik suyunu bir sprey şişesine doldurup gerekli yerlere püskürterek her yeri dezenfekte edebiliriz. Derz ve fayanslara el atmanız gerekirse buraya tıklayarak hızlı temizlik yöntemlerine göz atabilirsiniz.
çat kapı misafir temizliği önerileri vileda

  1. Ev işleri bittikten sonra ortalıkta toz ya da tüy görürsek tekrardan süpürüp silmemize gerek yok. Tüy toplayıcı rulo ile hızlıca alabiliriz. Eğer daha derin temizlik yapmamız gerekiyorsa yukarıdaki adımları uygulamadan önce perdeleri yıkayıp camları silebiliriz. Yılda en azından 1 kere duvarları silersek  tozların zaman içerisinde eşyalarımızın üzerine uçuşmasını engelleyebiliriz. Duvar silmek lafı bile gözümüzde büyüyen bir ev işidir. Ama bunun da kolay yöntemleri var. Merak ediyorsanız buraya tıklamanızı öneririz. Duvarlarda ufak tefek çizikler varsa silgi sünger ile kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, temizliği tek başımıza yapmak zorunda da değiliz. Ailemizin diğer üyeleriyle görev paylaşımı yaparsak hem aramızdaki bağ güçlenir hem de işler kolaylaşır. Hatta çocuklarımız kaç yaşında olursa olsun bize yardım edebilirler. Üstelik bu onların fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerine de büyük katkı sağlar. Bir Montessori aktivitesi olarak çocuklarla keyifli temizlik örnekleri için buraya tık tık yapın.
  2. Misafir öncesi ev temizliğimizi bitirdik. Artık son kontrolleri yapıp bir keyif kahvesi içebiliriz. Evimize son bir kez göz gezdirirken aynı zamanda başarımızı kutlamayı da unutmayalım. Katı sabunları yenileyip sıvı sabun şişelerini dolduralım. Misafir havlularımızı çıkarıp güzelce yerleştirelim. Son dokunuş olarak her yere oda kokusu sıkalım. Bunun için bir sprey kutusunun içerisine arıtılmış su ile lavanta yağı gibi sevdiğimiz güzel kokulu uçucu yağlardan ekleyerek püskürtebiliriz.
misafir gelecek temizliği dip köşe vileda

Tertemiz bir evde misafir ağırlamak hem bizi memnun eder hem de konuklarımızın rahat hissetmelerini sağlar. İç dünyamızın yansıması olan evlerimizin her daim temiz olması bizlere huzur verir. Vileda ailesi olarak misafirlerinizle şen kahkahalar atıp keyifli anlar geçireceğiniz mutlu günler dileriz...

a brand of FREUDENBERG